dlx

Alla inlägg den 17 juni 2011

Av DLX - 17 juni 2011 18:50

Jaha, och NÄR tänker man börja införa obligatoriska hälsokontroller för personer med B-behörighet då? Senast idag inträffade en olycka på grund av att en förare svimmat av bakom ratten. Lika bra att säga det på en gång så det slipper bli skriverier om detta; jag vet inte alls vad som orsakat att personen svimmade.


Det jag tycker är helt sanslöst sjukt är att vi med C och/eller CE-behörighet har obligatorisk hälsokontroll vid 45 års ålder, medan de med B-behörighet slipper undan. Hur många olyckor med personbilar inträffar på grund av sjukdom? Och hur många av dem är över 45 år? Inför hälsokontroller, och gör det obligatoriskt att kolla hälsan vart 5:e till vart 10:e år!


Ja, sjukdomar kan komma plötsligt, men med ordentliga kontroller har man i alla fall en möjlighet att hitta potentiella risker i trafiken och få ner antalet personbilsolyckor på grund av sjukdom. Är det inte så dom har tänkt vad beträffar oss med CE?


Eller kanske borde man helt enkelt ta av en hel riskgrupp deras körkort? När man blir gammal och skruttig och minnet börjar svika. Motoriken är inte som den brukade, kopplingen brinner och bromspedalen visade sig vara gasen... Även här finns ju problem. Kommer såväl ihåg den 82-årige herren som körde sin Saab 99, som han hade haft sedan ny, rakt igenom cirkulationsplatsen vid resecentrum. "Den här var inte här sist jag körde här. Och nu är bästa bilen trasig!". Då var cirkulationsplatsen några år gammal... Ålder och trafik går inte ihop. Hur många gånger har man vinte svurit åt någon gubbe med keps som lör 70 oavsett hastighet? Är det 90 så går det 70, men är det 30 så går det fan 70 då också!


Färdskrivare och något liknade YKB (yrkeskompetensbevis) borde också finnas i personbilar. För du får inte, absolut INTE, köra över 4 timmar och 30 minuter med lastbil! Nåde dig om du skulle göra det! Och du får inte köra mer än 9 timmar per dag (10 timmar per dag två dagar i veckan), men en personbil får du köra fyra dygn i sträck om du skulle vilja (och klara av det för den delen). Och du får göra det TROTS olycksstatistiken visar höga siffror över folk som somnat bakom ratten i personbil och kört ihjäl både sig själva och andra!


YKB, ja det hade man kunnat lösa lätt med en uppdatering i trafikregler. Alltså både praktiskt och teoretiskt.


Fatta vilka bra vägar vi skulle kunna få om staten ville satsa lite på undervisning, kurser och mer ordning på trafikanterna! Om de pengar man betalar för alla kurser skulle gå direkt till vägarna, alltså. Och vem vet? Nollvisionen kanske skulle kunna uppnås? Eller, ja, nästan i alla fall. Men då gäller det att inte vara så jävla mesiga mot all utlandstrafik. Polacker och skit kan vi kasta ut härifrån. Om de kommer in i landet och bryter våra regler ska de lämna fordonet på plats och ta sig bäst fan dom vill hem till Långtbortistan igen! Dessutom ska de ha dryga böter som delvis ska gå till polisen och delvis till våra vägar.


Åh, vad jobbig jag var nu. Men skönt var det att få skriva ifrån sig. Det är frustrerande att det inte funkar i trafiken. Frustrerande att olyckor händer och frustrerande att man gör sån jävla skillnad på förare och förare, fordon och fordon.


Jag blir bara så jävla ARG!!!

Av DLX - 17 juni 2011 09:11

Inatt sov lilleman i sin egen säng. Gud, vad stor våran säng blev när man inte behövde ligga stilla för att inte mosa Tycho! Men tro på fan att man ligger på samma sätt ändå! Inklämd mellan madrasserna, i skarven, och hela natten i samma läge! Summa summarum: jag är lika stel i kroppen som en 90-åring idag också!


Vad är det för dag idag? Jo, idag får vi domen på 945. Det hemska är på gång - BESIKTINGEN!!! Niklas bytte handbromsbackar på den igår. Gick hyfsat fort och jag hörde inga svordomar in, så det gick över förväntan.

  


Svängde förbi åkeriet på vägen hem. Såg en bil där som jag var glad vi upptäckte, för nu jävlar ska det hållas koll! Tydligen en sån där som plockar på sig saker... Men kikade runt och allt såg okej ut. Tack och lov. Det sista som behövs där ute är sån skit just nu!

   (<-- tycker den påminner om alls vår bärgarLars ibland!   )


Jag vill ha en Lloyd!

  

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

RSS

Translation


Ovido - Quiz & Flashcards